Tuesday, September 08, 2009

GeLaGat NuRse

Semalam ke Klinik. Agak lama juga menunggu giliran. Sampai masa dipanggil nurse, nurse cop perkara-perkara tersebut dalam buku merah:-

Datang Ke Hospital Segera jika ada:
- Keluar Air Mentuban
- Keluar Darah
- Anak Kurang Gerak
- Sakit hendak bersalin

Nurse : Baca ni, faham tak?
Saya : Faham (Dalam Hati Bengkak Je Rasa)

Banyak lagi pekara yang diperli saya. Agaknya nurse ni datang bulan kot. Nasihat bebaik agaknya, dah tak boleh kot... Lagipun saya bukan ada pengalaman. Ni lah yang pertama. Saya siap ingatkan dia lagi utk beri injection ke-2 kepada saya. Sepatutnya saya tak perlu buat begitu. Dah tugas n tanggungjawab nurse buat apa yang sepatutnya kepada pesakit.

Walaupun telah diingatkan, nurse tu terlupa juga. Sampaikan kasi tarikh next appointment pun tersilap2, macam dah tak leh pikir dah. Sabarjelah sempena bulan ramadhan ni.

** Tangan masih rasa sengal2 ubi lagik kerana bekas injection semalam....

3 comments:

tulip_suci said...

kenapa lah nurse-nurse yg begitu rope masih tak sedar diri lagi??? takutnye aku jumpe org yang begitu... huhu

yuyu said...

meh dtg blOg sya..
ambek kad raya...

FdausAmad said...

geng,
gua nak ajak lu dtg lepak blg gua.Rilek rilek beb.
selambe..